Valnötter och Crema di Päron

Hur gott kan det bli?

Vilket tillbehör till patén eller bara på en fin vaniljglass!

Valnötterna plockas då de faller första veckan i oktober, vi brukar få några hundra liter. Det mesta torkar vi och njuter av men till denna Crema knäcker vi dem medan de ännu är färska och lite mjälla, packar tätt i burk och förväller dem med den heta Creman som hälls över. Ren lycka att smaka på.

Vi hade den på ankleverterrin för nått år sen, oj och mm. Passar förstås till annat, ost, glass,

Trögflytande beroende på temperatur, men bör lagras i rumstemperatur. Hållbarheten är lång, vi har crema från 2018 som inte har förändrats, detta tack vare den höga sockerhalten, vi sätter dock ett bästföredatum max 2 år efter tillverkningen, mest för att den ska gå åt!

Ingrediens: Päron och valnötter

En burk rymmer 150ml och innehåller ca 50 gram färska och nyplockade valnötter och ca 100ml Crema di Päron.