Syra och sötma
Delikat och dominerande syra med en kraftig och ljuvlig sötma i en fantastisk kombination. En njutfull eftersmak långt bak på tungan.
Vad använda den till?
Den passar på många olika sätt. Vi använder den ringlad på glass, på sallad, i dressing, i marinad, på den osötade müsslin med turkisk yogurt, på grillade grönsaker, på rivna morötter, glace för grillning av fläskkött, på ugnsbakad lax, som sås på stekt lammentrecote, och så förstås i drinkar. Eller byt ut honungen mot Crema i ditt eftermiddagste.
En femtedel Crema och resten Prosecco och du har en Paerlini. Eller en femtedel i gin, liknar Limoncello med en kraftig syra. En fjärdedel Crema och resten silverrom så får du en fantastisk äppellikör som smakmässigt liknar starkt portvin, lång eftersmak att njuta av!
Eller bara som den är, en glädje- och energikick direkt från trädgården. Ni kommer säkert hitta ännu bättre kombinationer.
Trögflytande beroende på temperatur, men bör lagras i rumstemperatur. Hållbarheten är lång, vi har Crema di Äpple från 2018 som inte har förändrats, detta tack vare den höga sockerhalten, vi sätter dock ett bästföredatum max 2 år efter tillverkningen, mest för att den ska gå åt!
Ingrediens: 100% äpple.
En flaska rymmer 100ml men creman krymper något då den svalnar. Flaskan har en dropkork som gör det lätt att ringla över din tillagade maträtt, ha tålamod då du häller, det kan ta några sekunder innan den bestämt sig för att rinna ut.
Finns även i 500ml, tänkt för restaurangbehov.